Jag älskar min rumpa!

Bögen Tobias, straighta Daniel och homot Mattias har alla testat tre leksaker för analen var - och alla tycker de olika, även om de kan enas om att rumpan är enormt erotisk och en källa till njutning.

Tobias 26,
- är bög och har gillat analsex sedan han blev sexuellt aktiv och har onanerat i alla år med fingrar, gurkor men också hemslöjdade, finpolerade hemmagjorda massagestavar gjorda i skolslöjden.

Tobias har testat:

Nexus Nero - Male G-Spot, buttplugg stor och röd


Nexus Glide - Male G-Spot buttplugg, mindre och vit


Fun Factory - Lava Spot - mindre, mjuk och böjlig

"Jag älskar analsex och min rumpa, med allt ifrån att smeka och slicka utanpå till att få mer och mer - och större och större "saker" uppkörda. Ibland är leksaker bättre än en kuk, särskilt om man vill hålla på länge eller bara vill ha sex utan en partner. Helt klart är min favorit Nexus Nero - Male G-Spot massager, den röda, lite större. Stabil. Pålitlig och framförallt hård! Den är enkel och snabb att få in - och då menar jag när man är akutkåt. Den inte bara kramar om analen utan stimulerar faktiskt också mig inifrån, påverkar prostatan helt klart. Haft enorma orgasmer med hjälp av den. Och känner mig väldigt tömd - både inifrån och ut, något som endast måste förklaras med att prostatan och annat stimuleras skitskönt inuti. Lavaspot, nja - har ju egna fingrar om man säger så, och den är alldeles för liten. Men kanske bra för en nybörjare?"

Daniel, 22,
- är straight men har upptäckt en ny erogen zon, och visst har han pillat på sig "där nere" medan han har runkat, men att bli penetrerad är inte hans grej, för han säger att det handlar om kontroll. Däremot önskar han att kunde slicka sig själv, vilket är svårt att be tjejen om men han har varit med tjejer som gärna pullar honom analt.

Daniel har testat:

Lava spot, med batteri


Crystal Lover, stav


Smart Stubs Funtasy, en mellanstor buttplug

"Okej, att efter att ha testat grejerna i typ två veckor måste jag säga att min skepiticism kom på skam. Batteridrivna Lava Spot kände jag på först som något främmande men, vad jag bedrog mig. När jag väl fick igång den med batterier och allt, har jag sett ljuset! Inte så att jag är en analbög men fan, vad skön den är och att leka med runt ringmuskeln och sen smörja in den och pilla in den bit för bit, samtidigt som jag runkar eller leker med ballarna. Tror nog många killar som inte är bögar aldrig varit "där" och kollat, men kanske bara gjort det i hemlighet. Kan inte förklara hur vibbarna kan skaka om mig inuti, fast jag leker med den utanpå, i gränstrakten mellan pung och anal. Crystal Lover var för mig alldeles för lång, stor och gick inte in. Hård. Däremot är Smart Stubb något jag kan tänka mig att leka med - men är rädd för de för stora."

Mattias, 30
- är homo och rätt så ovan med analen och "vad man kan göra med den". För honom har det handlat om att träffa killar och ha sex, på alla vis men just hans rumpa har känts som "off limits", tycker han.

Mattias har testat:

Nexus Vibro


Smart Stubs buttplugg, blå och mellanstor


Twist´N Shake, Paul & Paulina

"Måste jag rangordna dem? Twisten upp i rumpan, en liten bit var helt fantastiskt att ha där, som att ha hittat en ny bästa vän. Och det finns en liten grej som darrar just där pungen tar slut, liksom uppåt och inåt. Tror nog jag kan vänja mig vid den, men blir svårt för livslevande killar att leva upp till, ha ha. Nexus Vibro, nja, lite liten men funderar faktiskt på att använda den på tunnelbanan... En buttplugg bara si så där är inte min grej alls, även om jag gillar grovleken."

- Analen är en källa till njutning. Att det inte är självklart eller något alla bögar ägnar sig åt kan bero på flera faktorer, menar Thomas Johansson, som är sexrådgivare och kurator på RFSL i Malmö. Det handlar om tycke och smak. Alla är vi olika. Vissa älskar sin anal och andras, medan somliga knappast ägnar nervknippet mellan skinkorna en tanke. - Analen har varit styvmoderligt behandlad, för att normen är att den inte ska vara rolig, vilket innebär att många killar inte upptäcker hur rolig analen och prostata egentligen är. Och det som är förbjudet, finns det ju en viss benägenhet att vilja utforska, säger Thomas Johansson. Han menar att avföring i sig är tabubelagt och att det kan vara praktiskt att skilja på sexorgan och avföringsorgan men kroppsdelarna befinner sig nära varandra och triggas mycket av samma nerver, stimulans och smekningar.

- Att upptäcka sin anal kan handla om goda omständigheter. Att man råkar vara med om något som känns skönt, med sig själv eller någon annan. Och är det skönt bestämmer vi oss för att det är skönt. Det är något vi lär oss och tar till oss. Precis som att smeka penisen hårt eller runka är skönt, kan analsex upplevas lika skönt, det är upp till hjärnan att bestämma.

- Ett exempel är om det bara "råkar" hända, att ett finger sticks in eller en leksak eller penis, och att den mottagande partern inte hunnit mobilisera ett motstånd, utan bara gör det. Upplevelsen blir kvar, och det styr framtida njutning. Thomas Johansson förklarar varför analsex för män är extra stimulerande, med tanke på hur mäns kroppar är konstruerade.

- Vad som händer är att prostatakörteln, som innehåller ett sekret, töms lite vid stimulans och rinner ut genom urinröret. Att stå på alla fyra och bli prostatamasserad, kan tömma blåsan mer eller mindre, och det under en lång tid. Sekretet är en del av utlösningen. Prostata kan innehålla bakterier och genom en utlösning och tömning av körteln, kan den spolas ut. Denna massage kan också släppa på spänningar då körteln kan vara hård och förstorad. Det kan göra ont för en del, men för andra har samma behandling känts otroligt skön. Prostatan är ju som allt i kroppen, förbunden med psyket och kroppens spänningar.

- En man kan uppleva mycket starka sexuella känslor om han lämnar kuken helt och hållet och ägnar sig åt analen istället. Att få orgasm och utlösning enbart genom anallekar kan upplevas som banbrytande och starkare. För många män i vår kultur är analsex så starkt förknippat med manlig homosexualitet, och kvinnlighet, om man är den som blir påsatt. Detta är kulturellt betingat. Men det finns kulturer där analsex i alla tider varit en preventivmetod för att slippa graviditeter eller bara för att det är skönt. För vissa män är bara tänka tanken farlig, och tanken att när man onanerar även utforska sin stjärt, kan kännas som något skamligt... Men det är ju lite resursslöseri, av en källa till njutning och sin egen kropp.

- Men hur ska sex ska vara, och upplevas är upp till var och en att bestämma. Det som är skönt för dig, kanske inte är skönt för mig.

- Analtips & fakta -

* Att ha gått på toa före är väl bra, så att tarmen är tömd. Att stimulera ringmuskeln utifrån är en bra början. Men också att leka med en fingertopp in och ut för att mjuka upp muskulaturen.

* Analen är inte bara ett hål. Utanpå och runt ringmuskeln finns nervändar, som är väldigt känsliga för beröring. Rimming är ett uttryck för slickandet av analen. Analen är också en slemhinna, liksom munnen till exempel. Nerverna är förbundna med både pungen och kuken - i ett paket. Väldigt känsliga alltså!

* En av analens funktioner är att kunna bajsa, precis som kukens är att kunna kissa. Också. Och båda dessa funktioner är sammankopplade med att det är skönt att kunna kissa när man är nödig, precis som att det är att bajsa. Dessa känselzoner kan också användas sexuellt - precis som de flesta kroppsdelar - men är extra känsliga eftersom koncentrationen av nerver är så stor.

* Prostata är en körtel som bara män har och den finns bakom urinblåsan och kan stimuleras av massage både utifrån, till exempel under pungen, men särskilt vid penetrerande analsex. I prostata finns ett sekret, som hjälper sperman att spruta när det går. Vid analsex ökar trycket på prostata, vilket medför att blåsan kan tömmas. Kombinationen av att stimulera ringmuskeln, friktionen av att bli påsatt, blir extra stark eftersom sensationen kommer både inifrån som utifrån.

* Prostata kan ibland bli inflammerad, "förkyld". Då är många utlösningar och varma bad en huskur. Att regelbundet komma och tömma prostata anses som viktigt för hälsan.

* Hur man uppfattar, och upplever analsex, är väldigt individuellt. Vissa älskar det, andra dissar. Även psykologi är inblandat i analsex. Kanske känns rumpan som tabu eftersom den förknippas med avföring, eller så kan känslan av att bli påsatt av en annan man, medföra dubbla känslor beroende på hur man uppfattar sig själv, sin kropp och sin manlighet.

* Vattenbaserat glidmedel, kondom och lyhördet, är ledorden för säkrare sex när det handlar om analen och att bli påsatt. Sensationen kan ibland vara extremt stark och det handlar om att knulla med skärpta sinnen. Upptäcka sin anal kan man göra på egen hand, och smörja in och leka med till exempel fingrarna.

HÄR KAN DU HITTA PRODUKTERNA:
http://www.cupido.se/shop.cfm
Text: Manu Seppänen Sterky, Foto: Pekka Koskenvoima mfl