42 läkemedel för din hivinfektion

24 augusti, 2016

För några år sedan fanns ingen behandling alls. Numera finns många olika piller som också kombinerar preparat på olika sätt. Tidskriften POZ har gjort en sammanställning över vad som erbjuds den hivpositive på den amerikanska marknaden.

Sammanställning av hivmediciner för de som nyligen har hamnat i behandling och de som fått medicinering under lång tid. Denna karta jämför tillgänglig medicinering för vuxna inklusive rekommenderad diet. Observera att detta är en amerikansk sammanställning av amerikanska namn på produkterna. Namn, tillgänglighet och rekommendationer kan skilja mellan länder.

 Diskutera din medicinering med din behandlande läkare. Fråga gärna hur effektiv din medicinering är i förhållande till annan. Är den kombination du får stark nog att hålla virusmängden på en icke detekterbar nivå, vilka är de kortsiktiga och de långsiktiga biverkningarna, hur fungerar dina läkemedel i kombination med annan medicin du tar och kan du få en annan kombination av mediciner som gör det praktiskt enklare att medicinera?

 

POZ_2016_HIV_Drug_Chart_high