Drottningen har fått hiv i Sacha Baron Cohens nya film

16 juni, 2015

Sacha Baron Cohen, mannen bakom bl.a. filmsuccén Borat, har enligt uppgift i sin nya film, skrivit in en scen där drottning Elizabeth II har fått hiv.

Den brittiska Monarken kommer att drabbas av hiv efter att ha fått blod över sig från ett mördat barn. Filmens innehåll har fått många aktivister att gå i taket för den okunskap om hur hiv överförs som filmen ger uttryck för.

Suzi Priset på National AIDS Trust säger ”hiv kan bara föras vidare genom blod om det kommer in i ett öppet sår, eller i betydande mängder, i kontakt med en slemhinna”.

”Även då är det ytterst osannolikt. Alla barn som lever med hiv i Storbritannien står med stor sannolikhet under behandling och är därför inte smittsamma.”

”Det faktum att hiv används i detta sammanhang, för att uppröra är ett bevis för att hiv fortfarande anses vara det värsta som kan drabba en individ.”

Enligt tidningen the Sun, råder det tvivel om huruvida scenen kommer att ingå i den slutliga versionen. En källa säger till tidningen ”Ingenting kan vara mer mer överraskaande än en Sacha-komedi, men scenen med drottningen är dyster, dystrare än något annat han gjort tidigare.”

Skådesoekaren har tidigare kritiserats för sina billiga gay-karaktärer som Bruno, En karaktär som han därefter har pensionerat.