Elton Johns ”Pre-Oscar Party” samlade in $ 3 miljoner i kampen mot hiv

27 april, 2021

Bara några timmar innan Glenn Close dansade ”Da Butt” och Rita Moreno tillkännagav Nomadland som årets bästa film, hade Elton John AIDS Foundation redan samlat in $ 3 miljoner under sin årliga Oscarsförfest.

I år var festen digital och kunder därför ses över hela världen. Skådespelaren Neil Patrick Harris var värd för festen tillsammans med Elton John och hans man, David Furnish. Dua Lipa framförde en minikonsert av hennes hits inklusive ”Levitating” och ”Don’t Start Now” och sjöng med Elton John på ”Bennie and the Jets” och ”Love Again.” I festen deltog också flera skådespelare från TV-serien ”It’s a Sin” som handlar om de första åren av aidsepidemin i London.

– Vi har hittills inte missat ett enda år  och vi kommer verkligen inte att missa detta, vårt 29:e Oscar-party även om det innebar att bli digital, sade Elton John i ett pressmeddelande.

– Det var så roligt att spela med den underbara Dua Lipa för alla supportrar över hela världen. Jag är så tacksam för alla som deltog för att samla in pengar för att kunna avsluta aidsepidemin.

Enligt stiftelsens webbplats samlades i år in pengar för unga människor i riskzonen och till de som lever med hiv över hela världen. Denna åldersgrupp är smart och kunnig och kräver vård och stöd på andra sätt än vad vuxna gör, och stiftelsen kommer att arbeta för att vården ska skräddarsys för ungdomar.

Medverkande i TV-serien ”It´s a Sin”