Oralsex och rimmingäventyr med USA-resenär

Oralsex och rimmingäventyr med USA-resenär

Hej! Hade oralsex med en man som samma dag kom hem från resa till Kalifornien. Jag slickade honom i analen som inte var 100 % ren. Även han slickade och sög av mig. Dagen efter började jag må dåligt vilket förvärrades på morgonen därpå – illamående, ont i magen, kräkningar, diarré hela dagen, orolig i tarmarna en dag till men sedan inga mer besvär. Kan jag ha blivit smittat av honom på något sätt? Inga fler sexuella aktiviteter från min sida efter detta.

 

Svar

Om vi börjar med hiv så är risken låg men inte helt utesluten. Om resenären var nysmittad t.ex. efter oskyddade äventyr i USA så är han sannolikt extra smittsam en tid därefter. Å andra sidan är oralsex och rimming inte så riskfylld sex. Dina symptom stämmer inte heller riktigt överens med hur en primärinfektion brukar se ut. En del (men inte alla) som fått hiv får efter en till tre veckor symtom som påminner om halsfluss eller körtelfeber; ont i halsen, feber, ömma och svullna lymfkörtlar på halsen eller i armhålorna. Vissa får också hudutslag som liknar mässling. Symtomen går över inom ett par veckor

Däremot finns risk för att du kan ha smittats med parasiter eller amöbor. Illamåendet och kräkningarna tyder på det. Det finns också risk för andra könssjukdomar.. En sväng förbi en mottagning som testar inte bara hiv är nog en bra idé i detta fall och resultatet kan förhoppningsvis ge dig lugn och ro.