Risk för skador av stora grejer?

Risk för skador av stora grejer?

 

Sentry.nu har fått liknande denna fråga på nytt. Här kommer frågan och svaret igen.

Hur pass vanligt är det att man får ‘rectal prolapse’ (vet inte det svenska namnet på tillståndet)?

Man har ju flera gånger hört om hur folk som haft analsex fått det och även sett videos innehållande tillståndet. Får man det endast vid penetrering av stora föremål eller är det på grund av hur pass ofta man har analsex?

Jag har en väldigt stor dildo, så är orolig ifall jag skulle kunna få det av den. Nu pratar jag om en dildo på 45 cm och 6 cm i diametern. Finns det någon risk och i så fall, är det farligt? Vad är komplikationerna med det? Tacksam för svar, med vänliga hälsingar.

Svar

Rektal prolaps som det heter på svenska, är inte helt ovanligt och ses framför allt hos äldre kvinnor och män med kroniska sjukdomar som diabetes mellitus, (sockersjuka), långvariga diarréer eller långvarig förstoppning. Andra orsaker är förlossningsskador hos kvinnor och perationer eller strålbehandling för cancer i analområdet.

 Analsex i sig själv ger inte rectal prolaps eller analinkontinens och inte heller användandet av dildo.

 Om man har mycket analsex (blivit påsatt) kan analmuskulaturen bli lite slappare, men inte å att den inte kan hålla inne avföring eller tarm. Samma gäller användandet av  dildo. Risken med dildoanvändning och att bli fistad (nävknullad) är att man kan få sprickor på tarmen så att det rinner ut tarminnehåll i bukhålan. Det kan leda till bukhåleinfektion (peritonit).

Symtomen är ont i magen och hög feber. Det är farligt, man måste då gå till akuten och bli undersökt och även opererad. Vid operationen syr man ihop tarmsprickan.