“It’s not a gay thing, it’s a guy thing.”

2 mars, 2021

“SEn amerikansk sexterapeut har orsakat kontrovers när han hävdar att straighta män kan ha sex med andra män, även om de är straighta. “It’s not a gay thing, it’s a guy thing.”

Dr Joe Kort är en ledande expert på sex och relationer,. Han är certifierad sexolog med doktorsexamen i klinisk sexologi från American Academy of Clinical Sexologists (AACS). Hans uttalande i sociala medier har, enligt Pink News, orsakat stora kontroverser.

Straighta män som har sex med andra män behöver inte vara det minsta gay.

Dr Kort hävdar att män i allmänhet har mer experimentell sex med varandra än vad kvinnor har.

”Män har mer objektifierad sex där det bara handlar om att det ska gå för honom”.

Dr. Kort, som själv är homosexuell, tillägger: ”När straighta män har sex med män är de fortfarande straighta. Det raderar inte heterosexualiteten mer än när homosexuella män har sex med kvinnor. De är fortfarande homosexuella. Det raderar inte deras homosexualitet.”

I en annat inlägg tillägger sexterapeuten: ”Det finns ett stigma i manlig sexuell variation och manlig sexuell flexibilitet.”

Se Dr. Korts inlägg HÄR.

Hans idéer har orsakat kraftiga reaktioner, med kommentarer som ”du borde sitta i fängelse”. I andra inlägg förklarar dock Dr. Kort att han vill att människor ska skilja identitet från beteende. Han visar sin poäng genom att säga att även om han aldrig hade sex igen, skulle han fortfarande vara gay. ”Straighta män kan lockas till sexakten, men inte till mannen”.

[email protected]