Kinkyfolk är lyckligare

26 november, 2020

Om du känner dig kinky rekommenderar psykoterapeuter att leva ut det med dina partners om du kan kommunicera bra. Det finns studier som visar att människor som är kinky har en bättre och mer positiv mental hälsa.

Psykoterapeuten Deborah Fields är van att se många psykiska hälsoproblem men säger till Gay Star News att hon inte ser fler problem i kinkysamhället.

– Det finns studier som i stället visar att människor som är kinky mår bättre. Människor som är kinky verkar ha bättre mental hälsa än människor som inte är det.

– Jag ser många psykiska hälsoproblem men jag ser inte fler hälsoproblem än hos de utanför kinkysamhället. Jag tror att det kinkyfolk gör är att kommunicera bättre. Vi måste prata om ”alltmöjligt skit i våra liv” mer än andra gör och det är bra eftersom du t.ex. förhandlar om samtycke. Vi är mer benägna att diskutera saker som hur vi har sex och vara öppen om vår mentala hälsa i förväg. Tanken att vara riskmedveten och tänka på säkrare sex är också positivt för hur vi mår.

Men även om vi är duktiga att prata om kink och våra fetischer med andra likasinnade vill vi inte alltid att andra ska få veta vad vi tänder på.

Populära fetischer

Fetischer anses vanligtvis vara lite kinky även om nog alla har något som fantasierna kretsar kring. Den amerikanska porrsajten XTube har frågat sina användare vilka fetischer de går igång mest på. Vinnaren var partialism som betyder en fetisch för en viss del av kroppen som kan vara allt från fötter till ett hårigt bröst men inte könsorganet.

Rollspel hamnade på andra plats medan narratofili eller ”dirty talk” placerades på en tredjeplats. Svaren samlades in från runt 3 000 homo- eller bisexuella män över 18 år.

Andra populära fetischer i undersökningen är i tur och ordning uniformer,

Bondage

bondage, exhibitionism, voyeurism (titta på när andra har sex), maschalagnia (armhålor), macrofili (sex med någon som är större än dig själv), olfactofili (dofter), läder,

Underkläder

underkläder, ablutofili (bad och dusch), teknisk sexualitet (robotar), medicinsk fetischism (läkare etc), podofili (fötter),

Coulrofili

coulrofili (clowner, sitofili (mat), pygofili (rumpor), transvestofili (kläder som vanligtvis bärs av motsatt kön) och sist i ordningen toonofili (seriefigurer). Vad tänder du på?

[email protected]