No Nut November är trenden att ransonera sperman

7 november, 2021

Skulle du kunna spara på sperman i 30 dagar? Den frågan diskuteras flitigt på Internet under rubriken ”No Nut November”.

Utmaningen innebär fullständig avhållsamhet och 100 % spermaransonering under hela november. Sexuella aktiviteter såsom erektion och onani är tillåtet så länge du undviker utlösning men det finns de som inte tillåter sig ens sådana aktiviteter. Inget att rekommendera anser Harvard Medical School som i stället rekommenderar minst 21 utlösningar varje månad för att minska risken för prostatacancer.

Hur började det här?

Begreppet No Nuts November såg dagens ljus 2011. Syftet är oklart men kan ha inspirerats av andra kampanjer som florerar på nätet.

Ransonering av sperma är en historisk ritual som har kopplats till att bevisa sin fertilitet, sin höga nivå av testosteron och fysiska hälsa men det finns inte mycket modern forskning som stöder detta.

Varför utsätter män sig för detta?

Det är omöjligt att hitta ett entydigt svar på varför män utsätter sig för denna prövning nuförtiden. En del säger att det bara är ett oskyldigt skämt medan andra menar att det har hjälpt mot beroende av porr. Det finns också de som kopplar denna form av avhållsa,het till extremistorganisationer som Ku Klux Klan och Hitler Jugend. 2019 skrev Rolling Stone att amerikanska högerextrema Proud Boys propagerade för att deras medlemmar borde praktisera avhållsamhet från att onanera för att stimulera produktionen av testosteron och bli mer attraktiva för kvinnor.

 

Är avhållsamhet bra för din hälsa?

Diskussionsforum som propagerar för total och evig avhållsamet , hävdar att total avhållsamhet hjälper mot yrsel, depressioner, trötthet och många andra hälsoproblem. Du kan välja att i stället lita på de fördelar som diskuteras följa på flitigt runkande. Vad sägs om bättre sömn, starkare immunförsvar och lägre risk för hjärt- kärlsjukdomar? Det finns inga vetenskapliga bevis för att en månads avstående från att runka skulle öka spermiernas kvalitet eller rörlighet.

 

Vilka fördelar sägs finnas?

En del hävdar att avhålla sig från att runka gör att utlösningen därefter blir starkare och kan ske utan hjälp av handen.

Myterna är många men sanningen är att allt fler praktiserar avhållsamhet som ett sätt att kontrollera sin utlösning som i sin tur kan innebära stärkt självförtroende och bättre relationer. Det finns också en studie som hävdar att testosteronet peakar 6-7 dagar efter avhållsamheten vilket skulle kunna höja energin och humöret.

 

Ett roligare december

Kanske kan en annan trend vara mer intressant för dig? Som en motreaktion har begreppet Destroy Dick December dykt upp runt år 2017. Du uppmanas att runka till utlösning i relation till månadens datum. Du måste få en utlösning den 1 december, två utlösningar den 2 devember, tre den 3 december osv. fram till 31 utlösningar på nyårsafton.

Slutsats

Slutsatsen är dock att avhållsamhet från sex eller från att runka under en månad kan hjälpa dig att bryta ett oönskat beteendemönster och det kan kanske hjälpa dig att spara lite tid. Det är dock inget fel att runka och det är en naturlig del av att vara människa.

 

[email protected]