Så många sexpartners har män världen runt

22 oktober, 2021

En undersökning, utförd av en hälsosajt för män, har rankat antal sexpartners som män i 35 länder har under sin livstid. I topp hamnar Turkiet med ett genomsnitt på 14,5 och Indien i botten på 3 sexpartners. Undersökningen är redovisar inte specifikt gruppen män som har sex med män (MSM).

Efter Turkiet följer Australien, där män i genomsnitt har 13,3 sexpartners. Det globala genomsnittet under en mans livstid är, enligt undersökningen, nio sexpartners.

Nya Zeeland tar tredjeplatsen med 13,2 sexpartners i genomsnitt. USA har 10,7 medan Storbritannien har 9,8. Svenska män hamnar på åttonde plats med 11,8, strax efter män i Norge men före de i Danmark. Det är oklart hur definitionen av ”sexpartners” har sett ut och många frågar sig i forum på nätet om det är långa sexuella relationer eller om även mer tillfällig sex som inkluderas.

Som kommentar till siffrorna säger Dr. Earim Chaudry, medicinskt ansvarig fölr sajten att ”även om män i vissa länder visar sig ha fler sexpartners än andra, är det viktigt att inte jämföra sig själv med dessa siffror. Säker sex och sexuellt samförstånd bör alltid också utövas och antalet sexpartners korrelerar inte med en mans tillfredsställelse med sitt sexliv”