Oerfaren – vad ska jag tänka på?

Oerfaren – vad ska jag tänka på?

Jag är oerfaren men vill börja ha sex med killar, vad ska jag tänka på?

Svar

Att utforska sin sexualitet och börja med sexuella relationer är spännande och väldigt personligt. Det finns mycket att tänka på, bland annat säkrare sex, vad man gillar och inte gillar och hur det känns emotionellt före, under och efter. Här kommer några delar att tänka igenom

Vad gillar du och vad tänder du på? Utforska på dig själv och tänk igenom vad du själv har för gränser när det gäller sex. Håll fast detta även om en partner skulle föreslå något annat. Och ta det i din egen takt.  Se till att njuta och att du mår bra efteråt, lyssna på din kropp och dina känslor.

Säkrare sex och kondomer. Det är såklart viktigt att utöva säkrare sex, att alltid använda kondom och glidmedel vid penetration, undvika sperma i munnen. Alkohol och andra berusningsmedel brukar ofta påverka omdömet, så var noga att tänka igenom säkrare sex innan och håll hårt på detta. När du har börjat med sex är det bra att testa sig regelbundet. På många av klinikerna finns det även kuratorer som man kan prata med och få ytterligare tips och stöd.

Kommunikation och samtycke. Prata med din partner om vad du gillar och inte gillar, du kan även berätta att du inte är så erfaren men nyfiken. Samtycke är såklart viktigt att ni båda är med på det som ska ske, kanske genom att fråga först om vissa saker är ok.

Lycka till med din sexuella resa.