Blåmärken på penis

Blåmärken på penis

Hej, Jag har fått en blodutgjutning under huden på ollonet efter att ha onanerat själv en gång, och blev avrunkad en gång. Har onanerat några ggr efter det och då inte fått några problem. Besökte läkare första gången det hände och det enda svar jag fick var att använda en kräm eller salva då jag onanerar. Efter ett par dagar så började det att svida och vätska sig samt att det blödde till och från. Vid nytt läkarbesök fick jag svar att använda Xylocain för att lindra svedan. Varför blir det en blodutgjutning under huden? Vad är det som händer? Tack på förhand!

Svar

Dr Bratt vid Venhälsan hälar att "blåmärken", dvs mindre blödningar under huden uppstår relativt lätt på penisskaftet och under ollonet (eftersom det finns mycket blodkärl här) även utan "tuffare tag". Dessa är ofarliga och försvinner efter några dagar (precis som blåmärken var som helst på kroppen).

Om det däremot svider, blöder eller vätskar är det tecken på att det gått hål på huden. Då kan hudbakterier tränga in och orsaka infektion/inflammation.

Då behöver kroppsdelen "vila" så det läker.

Vid sår/vätskning är det alltid viktigt att utesluta sexuellt överförd infektion. Boka tid och ta prover för dessa infektioner  (inklusive syfilisprov).

För att inte torka ut huden på ollonet är det bäst att inte tvätta sig med tvål för ofta. Använd oparfymerad duschtvål (inte Lactacyd) varannan dag och bara vatten annars. Gärna fet salva, även vid onani.