Hur douchar man röven?

Hur douchar man röven?

Jag har funderat på om jag kanske borde doucha röven innan jag blir påsatt. Men hur gör jag det och behöver man göra det? Finns det några risker?

 

Svar

Att doucha röven innebär helt enkelt att man sköljer rent innan sex. Vissa, dock inte alla, tycker att det kan vara pinsamt och avtändande om det kommer avföring på kuken eller luktar illa vid påsättning. Det kan gälla både den som sätter på och den som blir påsatt.

Det bästa är att sätta sig på toa och göra nummer 2 innan sex eller påsättning, det blir skönare och smidigare för alla inblandade. I sin enklaste form kan du ju även tvätta av röven lite i handfatet eller duschen med hjälp av handen, dock inte med direktkontakt av munstyckena. Men om du vill testa på douching så finns det olika hjälpmedel för det.

Enklast är nog att köpa en separat handhållen douche med en mindre behållare.  Du kan då lättare styra och få in rätt mängd vatten i röven. Ta gärna lite glidmedel på själva röret och för in det i analen. Efter att ha sprutat in vattnet sätter du dig på toaletten, väntar ett tag och låter sedan vattnet komma ut ur röven så att det blir rent. Dessa behållare är tillverkade av plast eller gummi och rymmer ca 2-3 dl vatten. De kostar några hundralappar på nätet eller i sexbutiker.

 

Det finns även munstycken som liknar en liten dildo/butt plug som du skruvar på duschslangen i stället för duschmunstycket och för in i analen. Tänk dock på att inte spruta in för mycket vatten om du använder denna metod. Även dessa finns på nätet och i sexshopar och kostar några hundralappar.

Det finns risk att bakteriebalansen rubbas och att slemhinnorna kan bli inflammerade om du douchar för ofta. Detta ökar risken för hiv och andra könssjukdomar. Därför rekommenderas att använda kondom och glidmedel.

Huruvida du ska testa detta får du såklart bestämma själv. Det kanske är något som du kan diskutera med en partner också och se vad den andre tycker – det kanske inte är hela världen med lite skit.