Låt oss prata pung

Låt oss prata pung

Jag gillar att krama mina pungkulor när jag runkar, speciellt när jag kommer. Då kan jag trycka väldigt hårt på en pungkula och min orgasm blir dubbelt så hög. Är detta något farligt mot pungen i fråga? Jag gillar även att krama den utan att behöva ha sex.

Svar

Ja, allt har ju sina gränser och i pungen finns viktiga och vitala delar att vara rädd om. Man kan väl ändå säga att det krävs ganska mycket för att ”spräcka” kapseln till testikeln. Det innebär större risk att använda avancerade leksaker som under längre tid kan hindra blodcirkulationen än om man använder sina egna händer. Blir kroppsdelen kall är det ett tecken på att blodcirkulationen upphört. En annan bra regel är att inte orsaka smärta som inte upphör utan stannar kvar efteråt.

När vi ändå pratar pung.

Smärta i pungen kan vara njutbart men också något att hålla koll på då det kan finnas många orsaker.

En orsak är att testiklarna har vridit sig. Det gör mycket ont. Testikelvridning är sällsynt, men om det händer är det vanligast under spädbarnstiden eller kring puberteten, men det kan ske i alla åldrar.

På testikeln sitter ibland ett litet bihang som också kan vrida sig och orsaka smärtor i pungen, men det är inte farligt. Smärtan går över på några dagar. Detta är en vanligare anledning till smärta i pungen än testikelvridning.

En annan orsak till ont i pungen kan vara ljumskbråck. Man ska söka vård direkt på en akutmottagning eller vårdcentral om man får ont i pungen eller blir svullen i pungen och får ont i nedre delen av magen.