Smidig smittspårning

Smidig smittspårning

Jag har fått klamydia och är 99% säker på vem som gav mig det. Nästa vecka ska jag på smittspårning (och behandling). Jag kommer så klart namnge alla jag haft sex med under det senaste året, och en av dem kommer sedan testa positivt. När han ska ange vilka han legat med kommer han ju bl.a. ange mig.

Min fråga är om jag då kommer få hem ett klamydiabrev där det står att jag måste testa mig, trots att det var jag som angav honom? Anledningen att jag frågar är att jag just nu, pga diverse anledningar, är skriven hemma hos min mor i en annan stad och inte alls är sugen på att få brevet dit…

Svar

Situationen kan ju bli lite komplicerad men du kan naturligtvis berätta om dina farhågor när du gör smittspårningen. Mottagningen kommer säkert att göra vad de kan för att undvika obehag för dig. Det är inga maskiner som skickar ut breven.

Om ni båda besäker samma mottagning borde det kunna lösas på ett smidigt sätt. De borde också kunna gå med på att ni själva förmedlar att test måste ske och att respektive mottagning intygar att och var det har skett.