I kalsonglådan med Johannes

14 september, 2023

Är snygga och sexiga kalsonger något för dig då har du kommit rätt. Möt den 41-årige träningsintresserade stockholmaren Johannes. Han är förutom att arbeta som sjuksköterska även en fena med symaskinen. Och det är alltså kalsonger som är hans nisch.

– Jag har alltid hållit på med hantverk och sömnad. På gymnasiet studerade jag till skräddare och efter gymnasiet gick jag även en designutbildning ett år i Borås. Idag jobbar jag som sjuksköterska på SöS-akuten. Just nu läser jag till specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, studierna är på 50%. Jag identifierar mig som bög och träningen tar det mesta av min tid men tittar även gärna på tv-serier på fritiden.

Foto Privat.

Johannes berättar om sin bakgrund.
– Jag är ursprungligen uppväxt i Vaxholm utanför Stockholm. Den första jag kom ut för var en av mina vänner jag hade högt förtroende för. Jag var bara 15 år gammal och sommaren efter så tog jag mod till mig och jag kom jag ut för min mamma. Jag är uppvuxen på slutet av 90-talet och tidigt 2000 därför var hiv något som fanns i tankarna. Dock har jag aldrig haft någon könssjukdom själv.

Johannes berättar för Sentry.nu om sin kondomstrategi.
– Vid oralsex använder jag inte kondom, men alltid vid analsex.  Jag brukar testa mig någon gång per år. Eftersom jag sällan har tillfälliga sexuella partners brukar jag personligen inte tänka på Prep, men det är bra att det finns.
Johannes lever i ett långtidsförhållande med en man
– Jag är söderbo och bor tillsammans med min partner som jag har haft i 25 år. Jag brukar inte gå ut och parta så mycket eller gå på krogen. Fast jag är en del av gay communityt. Under sommaren är jag och min partner ofta på gayställen så som Kärsön och går på till Pridepark och i paraden.

Om Stockholm Underwear
– Jag började sy kalsonger under pandemin hösten 2020. Det gick bra och våren 2021 startade jag Stockholm Underwear. Jag syr under min lediga tid och jag har inga kalsonger på lager. Efter beställning syr jag helt enkelt upp det som beställs. Jag brukar kolla på olika tyger och tryck och hittar jag något jag gillar så adderar jag det till affären. Detta gör jag som en hobbyverksamhet, och är inget som är ett fulltidsjobb. Jag har köpt ett grundmönster som jag har gjort justeringar i. Det tar ca en timma att tillverka ett par kalsonger från tillskärnad till färdig kalsong.

Johannes är aktiv på Instagram
– Jag gör mestadels min marknadsföring på Instagram. Jag tycker att det har varit så tråkiga modeller eller mönster på kalsonger i handeln. När jag väl hittade en modell jag gillade så försvann den. Då kom jag på att jag kan ju sy, så varför inte börja tillverka mina egna och börja sälja.

Foto Privat.

Vilka underkläder föredrar Johannes själv?
– Själv använder jag oftast briefs, ibland blir det jockstraps, eller thongs, det beror på humör helt enkelt. Det är inte en fetisch för mig, men det är ju alltid trevligt att se någon i ett par snygga kalsonger. Underkläder ska ju främst var bekväma och göra att bäraren känner sig sexig. Jag får många fina komplimanger från mina kunder som tycker att det är roligt med mönstrade kalsonger som är tillverkade just för dem. För mig är det härligt att folk vill använda mina kalsonger, det är bara roligt.

 

Foto Privat.

Om du besöker Johannes sida på Instagram så mötts du av flera lättklädda bilder.
– Det är jag själv som agerar modell framför kameran. Då det är en hobbyverksamhet så har jag inte någon budget för modeller. Bilderna på mig brukar jag ta själv nere i källaren. Fast det händer faktiskt att kunder vill att jag ska lägga ut bilder på sig själva i kalsongerna och det tar jag gärna emot till sidan. Ibland vill de vara anonyma eller så taggar jag dem.
Facundo Unia

Här kan du köpa hans kalsonger.

Länk till Johannes sida på Instagram