Skål ta mig fan – ny dokumentär på radio om Jacob Dahlin

15 september, 2023

ARKIV 19871130. Jacob Dahlin, radio- och TV-underhållare, programledare i Jacobs stege, och Annika Hagström, journalist och TV-reporter, programledare i Alltid på en söndag. Foto: Bertil S-son Åberg / SVT / Kod: 5600 Bild och reportage publ. i RiR 53/87. RiR 25001 färgdia Leende Mustascher Skägg

Sveriges Radio har gjort en dokumentär om Jacob Dahlin som var en radio- och tv-stjärna under 80-talet. För den breda massan blev han känd som programledare för nöjesprogrammet Jacobs Stege på SVT.  Han gick bort i aids i oktober 1991, bara 39 år gammal. Dödsorsaken hölls hemligt länge och Jacob begravdes snabbt och undanskymt och vännerna fick inte reda på var.

 

– Jag tror det här kommer helt och hållet från hans föräldrar som ville lägga locket på, säger Jens Dahlin, Jacob Dahlins brorson som var tonåring när farbrodern gick bort.

– Han var annorlunda än andra killar. Han verkade alltid äldre än han var och när han berättade att han var hiv-positiv blev vi väldigt sorgsna i familjen, berättar Jacob Dahlins storasyster Ebba Fisch som bor i USA.

Dokumentären sänds på P4 den 17 september kl 12.03 men finns även på Sveriges Radio Play redan nu

Lyssna här