Det bästa om hiv och Aids på film och TV

25 november, 2017

Dags igen för det amerikanska hivmagasinet POZ att utse det bästa om hiv och Aids i TV och film. Se de nominerade som tidningens redaktion har utsett här!

120 Beats Per Minute

Denna film handlar om människorna och passionerna bakom aktivistgruppen ACT UP Paris på 1990-talet. Detta drama om politik, makt och förlust förorsakade starka känslor vid premiären på Cannes Filmfestival i maj i år.

 

After Louie

Hur kan homosexuella ”långtidsöverlevare” med hiv komma till rätta med trauman från 1980-talet? Filmen vågar ställa frågor som det inte finns några enkla svar på.

 

Diana, Our mother

Det är omöjligt för någon hivdrabbad att inte bli djupt rörd av den här personliga dokumentären om prinsessan Diana, den första som fokuserar på hennes två söner och deras respekt för sitt arv, inklusive hennes många hiv/Aids-projekt.

 

Finding Prince Charming

 

Denna gayvariant av The Bachelor orsakade blandade känslor men styrkan i att en av deltagarna avslöjar sin hivstatus kan inte underskattas. Ännu större blev styrkan i att den tävlanden tog hem finalrosen – och Mannen!

 

Paris 05:59: Théo & Hugo

Två unga homosexuella män träffas på en sexklubb. De lämnar tillsammans och promenerar på gatorna i Paris. svår som någonsin varit.

 

When We Rise

ABC-serien håller lektioner för oss alla, inte minst HBT-publiken, om hur våra rättigheter skapades av tdiga hjältar och även Aids i San Fransisco.