Homosexuella i USA duktigare på att vaccinera sig än heterosexuella

4 februari, 2022

Homosexuella i USA är duktigare på att vaccinera sig mot covid-19 än heterosexuella. Det visar en studie som presenterats av Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Studien visar att andelen vaccinerade mot covid-19 i USA är fler bland homosexuella än bland heterosexuella personer över 18 år. Andelen i vår grupp var 85,4 % och bland heterosexuella var den 76,3 %. Studien visar också att de som identifierade sig som bisexuella och som transpersoner hade liknande vaccinationsfrekvens som heterosexuella personer.

Studiens författare förklarar att uppgifterna kan hjälpa till att öka vaccinationsgraden och hjälpa till att skräddarsy lokala informationsinsatser och skapa en bättre folkhälsostrategi för att uppnå ökad jämlikhet. Enligt forskare vid CDC har personer i regnbågsgemenskapen högre förekomst av hälsotillstånd associerade till allvarlig sjukdom i covid-19, till exempel fetma, rökning och astma.

En tidigare studie har visat att på grund av den sexuella läggningen kan personer i denna minoritetsgrupp uppleva stigmatisering och diskriminering som kan öka sårbarheten för sjukdomar.

[email protected]