”It´s a Sin” – nytt TV-drama om hur aids förändrade våra liv

25 januari, 2021

Året är 1981. Det är början av ett nytt årtionde och Ritchie, Roscoe och Colin startar ett nytt liv och flyttar in till London. Men ett nytt virus börjar spridas, och snart kommer deras liv att sättas på prov på ett sätt som de aldrig kunnat föreställa sig.

Russel T. Davies slog igenom som författare med ”Queer as folk”som SVT visade i början av milleniet och nu när en ny pandemi isolerat oss hemma framför televisionen tar ”It´s a Sin” oss tillbaka till den dramatisk tid som förändrade vår egen kultur i grunden och som skördade många liv i vår egen bekantskapskrets. En ny generation har växt upp i Regnbågssamhället och detta är en dramatisk påminnelse om hur vår värld på kort tid förändrades från fest och aningslöshet till sjukdom, skräck och död.

Det är en bra TV-serie som skildrar en dramatisk tid för 30 år sedan men det är viktigt att påpeka att det du ser inte får påverka din syn på var vi står medicinskt i dag. Vi har kommit långt i kampen mot hiv sedan dess och fortsätter att göra så.

Vi kan testa oss enkelt och snabbt, vi har fått effektiva antivirala läkemedel som gör hivpositiva personer smittfria och vi har PrEP som tillhandahålls i förebyggande syfte.

 

”It´s a Sin” – ny dramaserie på HBO Nordic.

” It´s a Sin” visas i Sverige på HBO Nordic.

Se trailer HÄR.