Se Dionne Warwick bekämpa rasism och hiv medan hon vinner Grammis

31 december, 2022

Dokumentären ”Dionne Warwick: Don’t Make Me Over” har premiär den 1 januari på CNN och täcker Grammisvinnarens engagemang.

Ring in det nya året med en legendarisk underhållare som bröt rasgränser och kämpade för hiv- och hbtq-communityt, den ikoniska Dionne Warwick. Söndagen den 1 januari är det premiär på CNN för dokumentären Dionne Warwick: Don’t Make Me Over. Filmen kommer att finnas tillgänglig via CNN on Demand. Den följer Warwicks sex decenniers karriär och dyker in i bakgrunden till hennes megahits – —“That’s What Friends Are For,” “Do You Know the Way to San Jose?” och “I Say a Little Prayer, för att nämna några – och belyser också hennes aktivism för afroamerikanska, hbtq- och hiv-frågor.

Släppt i slutet av 1985, hennes singel ”That’s What Friends Are For” toppade listorna följande år och samlade in över 3 miljoner dollar till hivforskning och förebyggande arbete. Hitsen var faktiskt en cover på en Rod Stewart-låt skriven av Burt Bacharach och Carole Bayer Sager. På Warwicks välgörenhetssingel fick hon sällskap av vännerna Elton John, Gladys Knight och Stevie Wonder. Låten vann en Grammy för bästa popframträdande av en duo eller grupp med sång.